Vidák Margit

Vidák Margit vagyok, hobbym a foltvarrás.

Gyermekkoromat, iskolás éveimet Szászváron töltöttem, aztán az évek folyamán Kaposvárott, Hidason, Nagymányokon éltem, 2010-ben költöztem újra haza, Szászvárra. Tanult szakmám szerint keramikus vagyok, a foltvarrással véletlenül találkoztam 1999-ben Kaposvárott. Azonnal beleszerettem, azóta rendszeresen varrok, technikákat tanulok.

Az alapokat Acélosné Solymár Magdolna foltvarró céhmestertől tanultam, ma is Ő a mesterem. Szívesen tartok szakköröket, tanfolyamokat gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, így tovább adhatom az általam megszerzett tudást.
Tagja vagyok a Magyar Foltvarró Céhnek, több pályázatukra varrtam már faliképet, pályamunkát, első díjakat hoztam el több ízben. Szívesen pályázok, ezen kihívással egyben megmérettetik a tudásom és precizitásom. Számos országos és nemzetközi rendezvényen sikeresen szerepelt több munkám, bejárták a világ nagyvárosait. 2004 óta rendszeresen kiállításokon mutathatom meg alkotásaimat, remélem, ezzel örömet szerezve a nézelődőknek! Kedvelem a tradícionális foltvarró technikákat, emellett sokszor alkalmazom a magyar díszítőművészet elemeit, tulipános, növényi motívumokat, de modern, innovatív munkáim is vannak. Kedvtelésből varrok, de mivel lakásunk már rég megtelt, ezért munkáim egy részét eladom, kézműves vásárokon kínálom termékeimet, ill. megrendelésre is dolgozom. Termékeim főleg használati tárgyak, de lakás dekorációkat is készítek. Változatos formákkal, mintákkal és színekkel dolgozom, táskák, neszeszerek, ballagási tarisznyák, könyvborítók, takarók, párnák, faliképek, falvédők, játszószőnyegek és sok egyéb más termék található a kínálatomban.

Hobbym a munkám!

Elérhetőségeim:

Szászvár, Szent István utca 56.,

Tel.: +36-30/348-1603

E-mail: vidakm71@gmail.com

Facebook: SzÁsz-folt-vár