Pécs: A Kihagyhatatlan

Zsolnay Kulturális Negyed, Pécs

Állandó kiállításokkal és változatos programlehetőségekkel várja a látogatókat.
10% kedvezményre jogosító kártyát kérjen recepciós Kollégáinktól!
A Zsolnay aranykora - Gyugyi László gyűjteménye
Rózsaszín Zsolnay Kiállítás
Zsolnay család- és gyártörténeti kiállítás
Zsolnay Mauzóleum
Planetárium
Bábmúzeum – Bóbita Bábszínház
Elektronikus Modelljármű Játékpark
LABOR - Interaktív Varázstér

Pécsi Állatkert

A festői környezetben, a Mecsek Natura 2000 területén elhelyezkedő Pécsi Állatkert 1960-ban épült a helyi gyárak munkásai, valamint az egyetemisták társadalmi munkájának köszönhetően. Kezdetben az állatkert területe 3.5 hektár volt, ami a 2016 májusára megvalósult fejlesztésekkel párhuzamosan 4 hektárra nőtt. Eredetileg az állatkert célja csak a hazai vadak bemutatása volt, mégis hamar megérkeztek az első egzotikus lakók. 1960-tól 1973-ig 34-ről 118-ra emelkedett a bemutatott állatfajok száma, az akvárium-terrárium Mecsekre költözésével, illetve az 1 789 576 193 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás eredményeképpen megvalósult átalakításoknak köszönhetően ma már közel 250 faj több mint 1000 egyede él a PécsZOO-ban. A Pécsi Állatkert célja, hogy amellett, hogy minden látogatója kellemesen kikapcsolódjon mecseki sétája során, a régió fontos oktatási, természetvédelmi, turisztikai és kulturális szereplőjévé váljon.

Kesztyűmúzeum, Pécs

A Pécsi Kesztyűs Múzeum Marczi Mihály, az egyik legnagyobb jelenleg is működő manufaktúra, a Gant Pécsi Kesztyű Kft. alapítójának kezdeményezésére és közreműködésével jött létre és a tervek szerint ezentúl állandó jelleggel fogadja a látogatókat a Széchenyi tér déli részén berendezett kiállítóteremben. A múzeumban többek között képeket és szöveget tartalmazó tablókon régi újságcikkek segítségével ismerkedhet meg a látogató a pécsi kesztyűgyártás történetével, folyamatával, varrógépeket és természetesen kesztyűket tekinthet meg a mintegy száz négyzetméteres kiállítóteremben.
Gázi Kászim pasa dzsámija, Pécs
Hazánk legnagyobb török kori emléke: A Széchenyi tér közepén álló monumentális épület 23 méter magas kupolájával, szamárhátíves ablakaival uralja a teret. Különösen az esti órákban, belülről halvány fénnyel megvilágítva, sajátos szépségével hívja fel magára a figyelmet.

Székesegyház, Pécs

Szent Péter és Pál Bazilika: A pécsi püspökség székhelye, amelyet Szent István király alapított 1009-ben.

Zsolnay Múzeum, Pécs

Pécsett a Káptalan u. 2. szám alatt található a Janus Pannonius Múzeum Zsolnay gyűjteményét, Zsolnay gyár remekműveit bemutató állandó kiállítás.

Pécsi ókeresztény sírkamrák

A leletegyüttes egyetemes jelentőségénél fogva különleges helyet foglal el Magyarország régészeti emlékei között. 2000. november 30-án az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. 2004-ben a Magyar Nemzeti Bank emlékpénzérmét bocsátott ki Pécsi ókeresztény sírkamrák felirattal.

Cella Septichora Látogatóközpont, Pécs

Pécs város római kori elődje, Sopianae késő római ókeresztény temetője 2000-ben került fel az UNESCO világörökségi listájára.
Éjszakai tárlatjárat a Cella Septichora Látogatóközpontban
Fejlámpás séta indul a kivilágítatlan Látogatóközpont labirintusában:
Fedezze fel velünk az ősi sírkamrák sejtelmes világát, lássa más fényben a múltat, vegyen részt egy misztikus élményben!
Egy különleges kalandra invitáljuk a pécsi világörökség helyszínére!
A séta időtartama 1 óra.
Jelentkezni és a programok részleteiről érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:
+36 72 224 755
info@pecsorokseg.hu
Jegyárak:
1000 Ft/fő, mely az idegenvezetés díját is tartalmazza
A program kizárólag a téli időszakban indul, november 1-től február 29-ig, minimum tíz fő jelentkezése esetén.

Vasarely Múzeum, Pécs

Az op-art (optikai művészet) pécsi otthona. Victor Vasarely Vásárhelyi Győző néven Pécsett született művész egykori szülőházában látható az op-art egyik legkiválóbb kiállítása Magyarországon.

Szerelem lakatok, Pécs

Fedezze fel a szerelem lakatok legendáját! Sokféle legenda kering a lakatfal eredetéről. Egyik szerint a csalfa asszonyok lakat kihelyezésével jelezték szeretőjüknek uruk távollétét, így invitálva őket titkos randevúra, míg egy másik szerint az első lakatokat végzős diákok helyezték el - tanulmányaik végeztével feleslegessé váló szekrénylakatjaik landoltak a kerítéseken.

Jakováli Hasszán pasa dzsámija, Pécs

Dzsámi és minaret, mely ma is imahely: A százötven éves török megszállás (1526-1686) korából a legjobb állapotban megmaradt magyarországi dzsámi és minaret.

TV-torony és kilátó, Pécs

Magasan a legjobb! A Misina tetőn áll a 191 méter magas TV torony, amely Magyarország legmagasabb épülete! Körkilátójából páratlan panoráma tárul a turista szeme elé.

Pécsváradi Élményvár

"A pécsváradi vár megújult, és különleges szolgáltatások széles palettájával fogadja látogatóit. Ön járt már egyedien hangulatos „középkori” kőtárban? És igazi kovácsműhelyben? Esetleg már készített is ott sajátkezűleg valamit? Nálunk megteheti! Ahogy íjászkodhat is, felülhet „Vak Béla trónjára”, sőt a Szent Korona másolatát, valamint egy olyan freskót is mutatunk Önnek, amely az Árpád-kori magyar művészet párját ritkító remeke.
Ráadásul a várat áthatja a Benedek-rendi szerzetesek világának hangulata: a monostor első lakóira emlékezve felélesztettünk és újraértelmeztünk számos hozzájuk kötődő hagyományt.  A bencések életmódját és tevékenységeit egy interaktív térben idézzük fel, nyitunk gyógyteázó és gyógyfőzet-készítő interaktív helyiséget is, bemutatjuk a bencések gyógytevékenységeit, sőt, illatkamra és sókamra ugyancsak a látogatóink rendelkezésére áll."