Lámató és szabadidőpark

A helyszín a Hét Patak Gyöngye Natúrpark szívében, Szalatnakon egy zsákfaluban, illetve a szorosan összetartozó Köblényben van, amelyet a Kelet Mecsek Tájvédelmi Körzet határol. A Lámató pedig egy olyan kicsi horgásztó, amelynek a partján lámák legelnek. A horgásztó 2016-ban került kialakításra, a Kapos folyó vízgyűjtő területének, Köblényi Árok nevű vízfolyásához tartozik. Völgyzárógátas halastó, ami azt jelenti, hogy egy patakmeder duzzasztásával alakítottuk ki.

Senki ne gondolja, hogy egy jól kiépített, golfpályákkal, röplabdapályákkal szegélyező elit helyszínre tér. Ez nem az. Nomád, természet közeli, egyszerű. Olyan egyszerű, amilyennek kéne lennie mindennek. Semmi bonyolítás, semmi extra, de mégis minden itt van, ami a falvakat szegélyező környezetet jelenti. Mert igenis van vonzereje, mégpedig az autentikus környezet. Az ember ilyet már szinte alig talál, a vendéglátóhelyek meg vannak győződve arról, hogy az emberek azt keresik.

Amit mi viszont nyújtani tudunk, a hitelesség.

Arra ügyelünk, hogy lehetőleg egyszerre egy társaság legyen a tóparton és a simogatóban, így az élmény tényleg igazi!

Állatok a Lámató körül:

 Találkozhattok többek között Bubó doktorral a hat éves szelíd magyar tarka bikával, vagy Shivával a mentett sodrott csikóval. Láthattok pónikat, szamarakat, lámákat is.  A családunk biogazdálkodásból él, növényt termesztünk és szarvasmarhát tenyésztünk. Rózsi, a legidősebb magyar szürke szarvasmarhánk már 13 éves!


Kínálunk egész napos horgászatot, szürkemarha gulyást, rövidebb és hosszabb magas színvonalú programokat, helyi termék kipróbálási és vásárlási lehetőséget.


Szolgáltatásunk új, Veletek együtt szeretnénk mi is tapasztalatokat szerezni, visszajelzéseitek számunkra nagyon fontosak!